Facebook bejelentkezés
vagy
Google bejelentkezés
vagy
Még nem regisztrált? Regisztráljon most!
Regisztráció
Már regisztrált? Jelentkezzen be most!
Pillanat...

Minden kutyást érintő probléma

Írta: D - 2020. febr. 19.

Sz@r-ügy

 „Az intelligens ember nem szemetel, a többieknek pedig tilos.”vezeto-5-e1566233974446

 

A kutyaürülék összeszedésére ugyanez érvényes. Mégis sokan nem tesznek eleget ennek a kötelezettségüknek… Ezek az állattartók biztosan nem tudnak róla, de aki nem szedi össze kutyája ürülékét, az köztisztasági szabálysértést követ el! Ezen felül pedig a többi kutyát is veszélyezteti ezzel.

Hogyan?

Léteznek olyan fertőzések, melyeknek hordozója tünetmentes, viszont ürülékével más kutyának komoly betegséget okozhat. Azaz, lehet, hogy a tekutyádnak semmi baja, viszont a hátrahagyott ürülékével megfertőzhet más kutyákat. Sőt néhány parazita emberre is veszélyes lehet!

Wurmschutz-So-entsorgt-man-Hundekot-richtig_170713 Nem utolsó sorban a kutyapiszok hátra hagyása komoly feszültséget szül a nemkutyások és kutyások között – ami teljesen érthető. Kutyás és nemkutyás is biztosan egyetért abban, hogy nem esztétikus és nem is higiénikus a hátrahagyott kutyagumi. Ezen kívül rendkívül bántó a kötelességtudó gazdikra nézve, hogy egy kalap alá veszik őket azokkal, akik nem szedik össze kutyájuk végtermékét. Magam is tapasztaltam rosszalló pillantásokat és beszólásokat, amikor látták, hogy a kutyám épp leguggol, hogy elvégezze a dolgát – pedig ott a zacskó a pórázunkon! Mégis, sokszor nem győzök szabadkozni és magyarázni, hogy van nálam zacskó, amit nem félek használni. 🙂

Ezért kérlek, soha ne indulj el kutyáddal otthonról kakizacsi nélkül! Ehhez a legegyszerűbb megoldás egy pórázra csatolható tartó. Ne felejtsd el ellenőrizni a tartóban található zacskó mennyiségét sem, hiszen előfordulhat, hogy egy séta alkalmával egynél több zacskóra lehet szükség!

Én ezeket használom: tartó és zacskó